Thursday, October 15, 2015

Street art


Street art betyr "gate kunst" og det er den kunsten som vi kjenner til idag. Det er det som vi kan se mange steder rundt i gatene som oftest er det mange unge som holder på med det. Det fins mange form for street art, graffiti og tagging er de mest kjente men det er bare noen få som ser forskjell mellom de to.
Tagging er som ofrest signatur, grove ord, det er ulovlig. Tagging har ingen ting med graffiti å gjøre. Taggere er ungdommer med sprayboks som ikke vet noe om kunst. Mange tags har ikke budskap i motsetning til graffiti. Her kan du se en eksempel på tagging:
Hentet


Graffiti er tegninger malt på murer å vegger. Mange av de tar stor plass og er tegnet på offisielle steder. Det er mange graffiti som har et budskap og vekker mange følelser i oss. Graffiti blir malt som oftest av anonyme personer, men noen av de er også kjente og offisielle som Banksy. Banksy er veldigkjent, men navnet hans er fortsatt anonymt. Kunsten hans handler om  politikk, etikk og kultur. De har sterke budskaper som anti-militær og anti-kapitalistisk, men også mange fler,
 Hentet
Det bildet er en av graffitene til Banksy. Jeg likte det bilde veldig godt. Det bildet forteller hvor stort press setter samfunnet på oss og minner oss på at vi må følge rammer, jenter skal være slik og gutter slik. Alt det føler til at vi blir like, greier ikke å tenke selv og glemmer bort drømmene våre. Det forteller godt hva samfunnet gjør med oss og hva det fører til.

Du kan også se flere av kunstverkene hans på her.

No comments:

Post a Comment